Qvickstep värdesätter säkerhet & kvalitet

Så här jobbar Qvickstep

Städ i Malmö. Qvickstep värdesätter säkerhet och kvalitet. - Alla som jobbar på Qvickstep är duktiga på sitt jobb, berättar Lotta Mejstad, VD på Qvickstep. Läs mer om hur Qvickstep säkerställer hög kvalitet och säkerhet för alla sina kunder.

- Qvickstep är ett familjeföretag som i första hand jobbar med regelbunden hemstädning och fönsterputs. Men sedan några år tillbaka utför vi även flyttstädning och några tilläggstjänster. Till exempel fogrengöring i badrum, sa Lotta Mejstad, ägare och VD av Qvickstep, som är en städfirma i Malmö.

Vilka jobbar hos Qvickstep? Vilka har jag kontakt med?

- På Qvickstep jobbar ett tiotal personer från olika länder. De är noga utvalda. De är alla duktiga på sitt jobb, berättar Lotta.

- Just nu har vi fler män än kvinnor. Vissa av dem pratar svenska, alla pratar bra engelska. Under dagen åker medarbetarna runt till kunderna på egen hand, sa Lotta Mejstad.

Hur säkerställer Qvickstep hög kvalitet och säkerhet vid städtillfället?

- Det gör vi genom en mycket noggrann urvalsprocess när vi söker ny personal. Jag är själv socionom i grunden och har lång erfarenhet av att rekrytera personal. Vi intervjuar alltid ett flertal personer och så väljer vi ut några få för test. Vi tar referenser på alla, kollar papper, tillstånd, körkort och tar utdrag ut belastningsregistret. När ny personal startar hos oss utbildas de alltid. Därefter går de tillsammans  med erfaren personal en tid, innan det är dags för regelbundna kunder på egen hand. När det händer, så följer alltid arbetsledaren Živilė med till städningen. Vi kontrollerar städningen efteråt, så den håller hög kvalitet. Vi har också en uppföljning tillsammans med kunden. Om det behövs så gör vi detta flera gånger, sa Lotta Mejstad.

Städ i Malmö - så säkerställer vi kvaliteten

Vad händer när jag kontaktar Qvickstep?

- Då får du kontakt med Živilė eller mig. När det gäller regelbunden hemstädning så brukar jag boka ett kort hembesök. Det behöver jag som underlag för att lämna offert. Offerten tänker du sedan över i lugn och ro. Om man tackar ja till offerten, så kommer Živilė med vid första städtillfället och presenterar personalen för dig. När det gäller fönsterputsning och flyttstädning, så pratar du med Živilė. Det bokas ofta via telefon, via vår hemsida eller via Facebook, sa Lotta.

Vilka har jag kontakt med på Qvickstep?

- Hos Qvickstep har man kontakt med mig Lotta, som är ägare av företaget eller vår arbetsledare och koordinator Živilė. Beroende på vad det gäller. Vi har alltså endast två nyckelpersoner du håller kontakt med, sa Lotta Mejstad.